Onze visie

YoungForce is een organisatie die vindt dat mensen zichzelf mogen zijn. We vinden het belangrijk om je te leren kennen en samen jouw kracht te ontdekken. Wat ons onderscheidend maakt is dat we niet werken met kaders maar juist met plannen en doelen die bij jou passen. Onze kracht ligt in het anders benaderen. Wie ben je? Wat kun je allemaal? En wat wil je nog graag leren? We staan naast je tijdens dit proces. En passen onze hulpverlening aan op jouw behoeftes en uitdagingen.

Onze locaties

We hebben fijne woningen in Emmeloord. Al onze woningen bevinden zich bewust middenin woonwijken, zodat de jongeren ook middenin de samenleving kunnen staan. Het is zeer kleinschalig wonen waarbij je nooit met meer dan 3 anderen samen woont. Je woont midden in de samenleving. Hierdoor is de stap richting zelfstandig wonen kleiner.

YoungForce vanuit de ogen van een medewerker

"Bij YoungForce staat de gelijkheid binnen het team centraal, iedereen heeft evenveel recht en kansen en mag er zijn met zijn/haar verhaal, kwaliteiten en kwantiteiten. De inbreng van elke medewerker is van waarde en daar wordt tijd en aandacht aan besteed.

Ik zie als medewerker binnen het team van YoungForce dat mijn collega’s echt hart hebben voor de organisatie en de cliënten. Er wordt op professionele wijze maar motiverende en warme wijze over de cliënten gesproken waardoor je merkt dat ze veel over hebben voor het welzijn, de groei en de kracht van de cliënten. Wat me opvalt aan de sfeer in het team is dat er een hechte band is, met veel sociale en directe mensen, die houden van een grap maar ook zeker open staan voor een dieper gesprek. Ik ervaar de sfeer als fijn en open. Er is veel ruimte om naar elkaar te luisteren en eventuele problemen van jezelf of je cliënten te delen. Er wordt goed met elkaar meegedacht en wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat ik oprecht het idee heb dat ik naar iedereen toe zou kunnen met een eventueel probleem. Ook is er tijdens elke vergadering een moment waarop de teamleden iets kunnen delen naar hun keuze. Dit maakt de drempel naar mijn idee om iets te delen ook minder hoog en vind ik mooi aan de organisatie. Een groot pluspunt aan het werken als klein team binnen YoungForce is de directe en verbindende communicatie met elkaar. We zijn een klein team en daardoor is het des te belangrijk om in vertrouwen met elkaar om te gaan en elkaar te ondersteunen in het werk. Ook hierin merk je als medewerker dat er altijd tijd voor je wordt vrij gemaakt door collega’s en de directie voor vragen, overleg of om even te ventileren."

YoungForce vanuit de ogen van een cliënt

"Ik woon vanaf februari 2020 hier nu twee jaar, en heb echt super veel geleerd en kon ook heel veel leren, ik heb één vaste begeleider die bij samen met nog één andere begeleider het huis onderhouden en begeleiden. Dit betekend dus dat je maar twee vaste gezichten hebt in de hele week. hun overleggen heel goed met elkaar als er situaties zijn waarin je met een begeleider praat en dit dan dus niet honderden keren hoeft te herhalen.

Dit jaar is mijn doel om echt opzoek te gaan naar een eigen huisje, hierin wordt ik echt super begeleid en stap voor stap gaan we dit dan ook oppakken. ik zal dan ook niet gelijk met lege handen komen te staan als ik me eigen huisje heb. ik krijg hierna ambulante begeleiding aan huis zodat ze me ook dan kunnen helpen als ik de hulp nodig heb."